Metoda pěti P
Při prozkoumávání internetu jsem narazil na tak zásadní fyzikálně-gastronomický objev, že bez jeho znalosti jste v podstatě ztraceni. Jak v kuchyni, tak při maturitě z fyziky.
Dva poločlánky (železo v roztoku železnatých iontů a měď v roztoku měďnatých iontů) jsou připojeny k voltmetru. Párek, ponořený jednou nohou do jednoho a druhou nohou do druhého roztoku, působí jako solný můstek Zavedeme li do těchto dvou kádinek napětí 230 V ze sítě, během několika sekund se párek ohřeje. Konce je dobré před konzumací odříznout ? bývají připálené.
Je to tzv. metoda pěti P (Prohřívání Párku Přímým Průchodem Proudu).
Na párek pod napětím nesaháme!
napsal Dudu, 19. října 2009 v 22:13
Komentáře
Komentáře mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé19. října 2009 v 22:51davkol
LOL
19. října 2009 v 22:46Pospa
no comment
19. října 2009 v 22:24Jenda
ROFL